Kendi Tahtanı Yap

Dunku yazimda evi kendi yaptigim karatahtalarla susledigimi soylemistim. İhtiyaciniz olan karatahta boyasini ve fircayi http:// http://www.tahtakalehobi.com dan alabilirsiniz. Ben de oradan aldim. Hem cok hizli geldi. Hem de fiyatlari cok uygun.

image

Duvara asacak klasik bir tahta yapacaksaniz maliyeti azaltmak icin bildiginiz gri mukavvadan almalisiniz. Su ilkokulda is egitimi derslerinde maket bicagi ile uzerinde birseyler kestigimiz sert mukavvalardan. Ben de ondan aldim. Ve mukavvanin uzerine boya doktukten sonra bulasik sungeri ile boyadim. Cok kolay oldu. Duvara asmak icin migrosta bile bulabileceginiz ikili cirt cirt yapiskanlari kullanabilirsiniz. 4 kiloya kadar tasiyordu benim ki. Daha sert bir tahta yapmak istiyorsaniz koctas gibi yapi marketlerden kesilmis ince suntalar alabilirsiniz.

image

Gecenlerde evim dergisini aldigimda icinden cikan karton kapakli brosurun kapaklarini kalp seklinde kestim. Firca ile iki kat boyadim. Katlar arasinda en az bir saat bekleyin yoksa soyuluyor. Onlari da tackit yardimiyla odama astim.

image

Tabi tahtakale hobiden boyalarimla birlikte renkli tebesirler almayi unutmamistim. Simdi biz evde bu tahtalara komik seyler yaziyoruz. Her gun bakiyoruz bugun kim ne yazmis diye. Eglenceli oluyor. Sizde yapmalisiniz.

Bu tahtalari mutfaga asabilirsiniz. Tarifler, gunun menusu, alisveris listesi yazabilirsiniz. Belki salona ya da koridora asip uzerine cesitli notlar, seyahatlerinizden bilgiler yazabilir, resim yapistirabilirsiniz. Hatta kupalarinizin ya da bardaklarinizin bir kismini boyayarak sevdiklerinize yaptiginiz ikramlari hareketlendirebilirsiniz bile 😉

Kucuk dekorasyon oyunlariyla evinizi renklendirmek aslinda bazen cok ucuz. Hele kendiniz yapinca inanilmaz keyifli.

Soylemesi benden 😉

Genel içinde yayınlandı

Kendi Tahtanı Yap” üzerine 3 yorum

Yorum bırakın